Atpakaļ pie visām receptēm

Akniņu salāti ar humosu

Jums būs nepieciešams

0,04 kg : Humos
0,29 kg : Vistu akniņas
2 gab. : Tomāts
1 gab. : Citrons
1 gab. : Ķiploka daiviņa
1 gab. : Neliels sīpols
0,015 kg : Skābais krējums
0,015 kg : Saldais krējums
2-3 ēdamkarotes olīveļļas : Olīveļļa
Zaļo salātu lapas
Zaļumi

Gatavošanas metode

Porcijas: 2
Pagatavošanas laiks: 20 min

  1. Apstrādā vistas aknas - no dzīslām attīra un sagriež kubiņos apmēram pa 15 gr.
  2. Aknām pievieno sāli un piparus.
  3. Sagriež sīpolu un ķiplokus smalkos kubiņos (sasmalcināt).
  4. Uz sakarsētas pannas apcep sagatavotās vistu aknas, pievieno sasmalcinātus ķiplokus un sīpolus, nedaudz ūdeni, saldo krējumu, skābo krējumu, sinepes un humosu.
  5. Visu rūpīgi maisa karsējot 3-5 minūtes.
  6. Uz šķīvja izliek nomazgātas, nosusinatas salātu lapas, katru no tām satinot ruletē.
  7. Uz salātiem izliek tomātu ripiņas.

Attīriet vistas aknas no dzīslām! Ieteicams Hum-Hum klasiskais, pikantais vai ar zaļumiem un olīveļļu.